Γίγλι με κοτόπουλο και μπρόκολο

There are no translations available.

tick500γρ γίγλι 6 γεύσεων «ΧΑΤΖΗ»
tick500γρ στήθος κοτόπουλο
tick2-3 φουντίτσες μπρόκολο
tick100γρ τυρί κατσικίσιο
tick4κ.σ ελαιόλαδο
tick2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
tick1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
tick3κ.σ εστραγκόν φρέσκο
tick300ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
tickΧυμό από 1 λεμόνι

tickΑλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: Βράζουμε το κοτόπουλο και στο τέλος το ψήνουμε λίγο στην ψηστιέρα και το κόβουμε σε κύβους. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο μαγειρέματος και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα γίγλι , το κοτόπουλο, το κατσικίσιο τυρί, το σκόρδο, τη μισή παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπρόκολο(βρασμένο) και ανακατεύουμε απαλά. Λαδώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνετε μέσα το μείγμα, αφού πασπαλίσετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Δροσερή σαλάτα με βιδάκια 5–νόστιμα

There are no translations available.

tick500γρ βιδάκια πεντανόστιμα ΧΑΤΖΗ
tick8 φετες ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομμάτια
tick70γρ κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους
tick4κ.σ μαγιονέζα
tick1κ.σ. ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
tick2κ.σ κάπαρη
tick6 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
tickΑλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο μαγειρέματος. Τα σουρώνουμε και περιμένουμε 6-7 λεπτά μέχρι να κρυώσουν. Όσο είναι ακόμα χλιαρά, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μπολ  στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου και μετά σερβίρουμε!

Χωριάτικη μακαρονόπιτα με μακαρόνι τρικολόρε

There are no translations available.

tick500γρ μακαρόνι τρικολόρε «ΧΑΤΖΗ»
tickΦύλλα χωριάτικα για πίτα
tick500γρ φέτα
tick200γρ ανθότυρο
tick5 αυγά
tick1 κούπα γάλα
tick3κ.σ βούτυρο
tickΑλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: Βράζουμε τα ζυμαρικά 1-2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο μαγειρέματος. Τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα τυριά  και τα αυγά χτυπημένα με το γάλα. Σε ένα ταψί στρώνουμε μερικά φύλλα στα κάτω μέρος αφού βουτυρώσουμε τον πάτο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα με τα μακαρόνια και κλείνουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα. Βουτυρώνουμε και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα.

Χυλοπίτες με ντομάτα και μυρωδικά της Μεσογείου με σάλτσα λαχανικών(νηστίσιμη)

There are no translations available.

Υλικά για 4 άτομα

tick1 πακέτο χυλοπίτες ΧΑΤΖΗ με ντομάτα και μυρωδικά της Μεσογείου.
tick1 μεγάλο κρεμμύδι
tick1πράσινη πιπεριά
tick1 κόκκινη πιπεριά
tick1 κίτρινη πιπεριά
tick1 κολοκυθάκι μικρό
tick1 μελιτζάνα μικρή
tick4 ντομάτες ώριμες
tick4 κ.σ ελαιόλαδο
tickΑλάτι και φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση: Βράζουμε τις χυλοπίτες για 2 λεπτά, τις σουρώνουμε και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές, το κολοκυθάκι και τη μελιτζάνα  κομμένα σε κύβους και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.

Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Περιχύνουμε τη σάλτσα στις χυλοπίτες και σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό!

Καλή όρεξη!

Start
Prev
1