Χυλοπίτες ντομάτα & 3 είδη πάπρικα με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

There are no translations available.

Υλικά για 4 άτομα


tick1 πακέτο χυλοπίτες ΧΑΤΖΗ με ντομάτα και 3 είδη πάπρικα
tick400γρ φρέσκα μανιτάρια ή κονσέρβα
tick1 κουτάκι κρέμα γάλακτος 
tick2 σκελίδες σκόρδο
tick½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
tickΑλάτι και φρέσκο πιπέρι
tickΠροαιρετικά ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
tickΠροαιρετικά τριμμένη παρμεζάνα


Εκτέλεση: Βράζουμε τις χυλοπίτες για 2 λεπτά, τις σουρώνουμε και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο. Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό που βράσαμε τα ζυμαρικά. Σε βαθύ τηγάνι καίω το λάδι με το σκόρδο μέχρι να ροδίσει και να μυρίσει . Ρίχνουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω συνέχεια για να μην κολλήσουν. Εδώ μπορούμε προαιρετικά να ρίξουμε και πάπρικα εάν θέλουμε μια ενίσχυση της γεύσης. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα τριμμένη τη σάλτσα και ρίχνουμε τις χυλοπίτες  ανακατεύουμε και σερβίρουμε! Καλή σας όρεξη!!

Χυλοπίτες με πράσο και καρότο-πορτοκάλι με κοτόπουλο και μανιτάρια

There are no translations available.

Υλικά:
tick1 πακέτο χυλοπίτες πράσο με καρότο-πορτοκάλι
tick1 στήθος κοτόπουλο ψημένο
tickΜανιτάρια φρέσκα σε φέτες ή κονσέρβα
tick2 αυγά
tick½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
tick1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο σε κύβους
tick2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
tick2 κουτ. σούπας τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση: Βράζουμε τις χυλοπίτες για 2 λεπτά, τις σουρώνουμε και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο. Βουτυρώνουμε ένα σκεύος και αναμιγνύουμε τις χυλοπίτες με το κοτόπουλο τα μανιτάρια, τη παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο, το τσένταρ και περιχύνουμε από πάνω τα αυγά με το γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά! Καλή όρεξη!

Παστίτσιο με σκορδομακάρονα

There are no translations available.

Υλικά: 
tick400γρ. σκορδομακάρονα ΧΑΤΖΗ
tick750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
tick3 κρόκους αυγών
tick100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

tick1 λίτρο γάλα
tick100 γρ. βούτυρο
tick100 γρ. αλεύρι
tick2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
tick2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
tick1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
tick2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
tick1 κ.σ ζάχαρη
tickαλάτι
tickπιπέρι
tick1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
tickμοσχοκάρυδο

Εκτέλεση: Βράζουμε τα σκορδομακαρόνα για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της ετικέτας. Μιας και θα ψηθεί το φαγητό στο φούρνο τα σκορδομακαρόνα θα ψηθούν και άλλο οπότε καλό είναι να "κρατάνε".Μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα ώστε να μην σβολιάσει. Όταν αρχίσει να δένει προσέχουμε ακόμα περισσότερο μην αρπάξει από κάτω και μαυρίσει. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τους 3 κρόκους. Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και την γραβιέρα εκτός από 2κ.σ. που τις χρησιμοποιούμε στο τέλος της συνταγής.Κιμάς: Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε λίγο ελαιόλαδο. Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε και αυτόν, μετά βάζουμε τον κιμά. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την κονκασέ ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.Στον πάτο του ταψιού βάζουμε τα σκορδομακαρόνα και τα στρώνουμε λίγο με το χέρι μας. Από πάνω στρώνουμε τον κιμά και από πάνω την μπεσαμέλ. Τέλος ρίχνουμε τη γραβιέρα που κρατήσαμε στην επιφάνεια του παστίτσιου και αν θέλουμε ρίχνουμε και μερικά μικρά κομματάκια βουτύρου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει καλό χρώμα.

Βίδες ΧΑΤΖΗ παραδοσιακές με γιαούρτι και καραμελωμένα κρεμμύδια

There are no translations available.

Υλικά:
tick1 πακέτο βίδες παραδοσιακές ΧΑΤΖΗ
tick2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες• 2 γιαουρτάκια της αρεσκίας μας
tick½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
tick1 πρέζα ζάχαρη
tick1κ.γ πάπρικα γλυκιά
tick½ κ.γ πιπέρι καγιέν(προεραιτικά)

Εκτέλεση: Βράζουμε τις βίδες για 4 λεπτά και τις κρατάμε ζεστές πασπαλίζοντας με λίγο ελαιόλαδο. Σε τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο,  και τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν και σοτάρουμε λίγο ακόμα. Ρίχνουμε τα γιαουρτάκια βράζουμε για 5 λεπτά και περιχύνουμε τις βίδες στη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τυρί της αρεσκείας μας.Καλή όρεξη!