Καραβιδάκια με Χυλοπίτες ΧΑΤΖΗ ελιά-ούζο και λιαστή ντομάτα

There are no translations available.

Υλικά:
tick1 πακέτο χυλοπίτες ΧΑΤΖΗ με ελιά-ούζο και λιαστή ντομάτα
tick300γρ καραβιδάκια
tick1 μεγάλο κρεμμύδι
tick2σκ σκόρδο

tick1 ντομάτα σε κύβους
tickΧυμός από 2 ντομάτες
tick1κ.γ ρίγανη
tick1 πρέζα ζάχαρη
tick1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
tickΦρέσκο πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση: Βράζουμε τις χυλοπίτες για 2 λεπτά, τις σουρώνουμε και κρατάμε το νερό στο οποίο έβρασαν. Τις πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια ρίχνουμε το σκορδάκι ψιλοκομμένο. Αφού ροδίσει και το σκόρδο ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και 1 κούπα από το νερό που έβρασαν οι χυλοπίτες. Στο τέλος ρίχνω τις καραβίδες βράζω για 6-8 λεπτά και η σάλτσα μου είναι έτοιμη. Ρίχνουμε τις χυλοπίτες στη σάλτσα και σερβίρουμε είτε με τριμμένο τυρί είτε σκέτες! Καλή όρεξη!

Κρεατόπιτα με τραχανά σταρένιο

There are no translations available.

Υλικά

tick1 κοτόπουλο (ή 1 κιλό αρνί, μοσχάρι, πρόβειο)
tick4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
tick1 κούπα του τσαγιού τραχανά σταρένιο
tickΑλάτι, πιπέρι και λάδι


{Παρασκευή προϊόντος}

Βράζουμε το κοτόπουλο ρίχνοντας στην κατσαρόλα αλάτι πιπέρι και λάδι.

Αφού βράσει το κρέας το στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό, κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια  και βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.

Κατόπιν ρίχνουμε το κρέας και τα σωτάρουμε άλα μαζί.

Μετά ρίχνουμε το ζωμό και τον τραχανά και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφηθεί το ζουμί.

Αλείφουμε το ταψί  με λάδι, και βάζουμε 4 φύλλα χωριάτικα, λαδώνοντας την επιφάνεια του φύλλου.

Ρίχνουμε το μίγμα και το σκεπάζουμε  με άλλα 2 φύλλα στρίβοντας τις άκρες σε κοθόρι.

Ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

Κόκορας με χυλοπίτες

There are no translations available.

Υλικά

tick1 κόκορας περίπου 2 κιλά
tick1 κρασοπότηρο κράσι (ροζέ ή κόκκινο)
tickΕλαιόλαδο
tick2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
tick3 ώριμες ντομάτες τριμένες
tick1 κρασοπότηρο χυμό ντομάτας
tick1 ξυλάκι κανέλας
tick2 - 3 κόκκοι μπαχάρι
tick1 φύλλο δάφνης
tickΑλάτι και πιπέρι 


{Παρασκευή προϊόντος}

Κόβουμε σε κομμάτια τον κόκορα, τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε. 

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, βάζουμε το λάδι στην κατσαράλα να ζεσταθεί και σωτάρουμε  τα κομμάτια του κόκορα μέχρι να ροδίσουν.

Μολις βγάλουμε όλα τα κομμάτια σωτάρουμε τα κρεμμύδια.

Όταν σχεδόν ροδίσουν ρίχνουμε ξανά τα κομμάτια του κόκορα στην κατσαρόλα να σωταριστούν όλα μαζί για 1 λεπτό ακόμα.

Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις τριμένες ντομάτες και τον χυμό ντομάτας.

Ρίχνουμε το φύλλο δάφνης το ξυλάκι κανέλας τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε ζεστό νερό (περίπου 3 - 4 ποτήρια).

Βράζουμε τον κόκκορα περίπου 1 ώρα και 30' λεπτά σε μέτρια φωτιά. Όταν βράσει βγάζουμε τα κομμάτια σε μια πιατέλα και στο ζουμί που βράζει ρίχνουμε τις χυλοπίτες (αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό).

Βράζουμε τις χυλοπίτες για 3 λεπτά και ρίχνουμε τα κομμάτια του κόκορα να μαγειρευτούν μαζί  για 2 λεπτά. 

 {Στον φούρνο}

Όταν βράσει ο κόκορας και βγάλουμε τα κομμάτια από την κατσαρόλα μπορούμε να συνεχίσουμε το φαγητό μας στον φούρνο.

Ρίχνουμε το ζουμί που βράζει σε ταψί και προσθέτουμε τις χυλοπίτες.

Τις βάζουμε στο φούρνο για 5 - 10 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τον κόκορα και τα αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη να ροδίσουν. Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. Μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε στο πιάτο πάνω στις χυλοπίτες λίγο τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας (κατά προτίμηση  ξερή μυζήθρα).

Τραχανάς ξινός με φέτα τυρί

There are no translations available.

Υλικά για 4 άτομα

tick6 ποτήρια νερό
tick6 κουταλιές της σούπας τραχανά ξίνο
tick1 φλυντζάνι του καφέ λάδι
tick200 γρ. τυρί φέτα 


{Παρασκευή προϊόντος}
 

Βάζουμε το νερό με το λάδι και το τριμένο τυρί,  κατόπιν ρίχνουμε τον τραχανά ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και περιμένουμε να χυλώσει.