Η Φιλοσοφία μας

There are no translations available.

 Από το 1991 μέχρι και σήμερα η φιλοσοφία της βιοτεχνίας παραδοσιακών ζυμαρικών ΧΑΤΖΗ είναι η δημιουργία προϊόντων  που θα ξεχώριζαν, αφού χρησιμοποιούν εξαίρετες πρώτες ύλες, αγνά υλικά και φτιάχνονται με πολύ αγάπη και μεράκι. Πρώτο μας μέλημα είναι η ποιότητα των ζυμαρικών μας. Την εξαίρετη αυτή ποιότητα την επιτυγχάνουμε με τον μοναδικό παραδοσιακό τρόπο παρασκευής τους, όπως μας τον έμαθαν οι γιαγιάδες μας από γενιά σε γενιά και αυτόν τον παραδοσιακό χαρακτήρα έχουν και τα ζυμαρικά ΧΑΤΖΗ σήμερα.
Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή των ζυμαρικών μας είναι το Α και το Ω στη σύνθεση του διατροφικού προφίλ των ζυμαρικών μας. Όλες οι πρώτες ύλες προέρχονται αυστηρά από ντόπιους παραγωγούς της περιοχής μας, γιατί το πρώτο μας μέλημα είναι η ποιότητα των ζυμαρικών μας. 
Χρησιμοποιούμε μόνο πρόβειο γάλα στα παραδοσιακά μας ζυμαρικά, γιατί είναι αυτό που δίνει την πλούσια,  γεμάτη γεύση στα ζυμαρικά και κάνει ένα πιάτο τραχανά ή χυλοπίτες τόσο θρεπτικό και γευστικό.
Τα αυγά που χρησιμοποιούμε είναι από επιλεγμένα πτηνοτροφεία της περιοχής μας και εννίοτε χρησιμοποιούμε και χωριάτικα αυγά του χωριού μας. Η υψηλή αναλογία  των αυγών στα ζυμαρικά μας (5 αυγά στο κιλό) τους δίνει ιδιαίτερη γεύση και υψηλή διαθρεπτική αξία, αφού οι χυλοπίτες μας είναι πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.
Όλα μας τα ζυμαρικά (εκτός από τον σταρένιο και ξινό τραχανά) χρησιμοποιούν 100% σιμιγδάλι σκληρού σίτου.  Το σιμιγδάλι είναι το κύριο προϊόν που παράγεται από την άλεση  του σκληρού σιταριού. Προέρχεται  από το ενδοσπέρμιο του σιταριού και είναι πιο κίτρινο από το αλεύρι. Το σιμιγδάλι θεωρείται ανώτερο από το απλό σκληρό αλεύρι, γιατί χαρίζει στα ζυμαρικά καλύτερη συμπεριφορά στο βράσιμο(δεν λασπώνουν), καλύτερο χρώμα (έντονο φωτεινό κίτρινο) και γενικότερα καλύτερη υφή και γεύση.
Τα «γκουρμέ» ζυμαρικά μας φτιάχνονται με 100% φυσικό πολτό λαχανικών. Το χρώμα τους και η γεύση τους οφείλονται αποκλειστικά στα λαχανικά και δεν προστίθεται καμία σκόνη, χρωστική ή συντηρητικά. Ορισμένες από τις πρώτες ύλες για τα «γκουρμέ» ζυμαρικά μας τις καλλιεργούμε οι ίδιοι στον κήπο μας, όπως τα μυρωδικά  και εννίοτε τις ντομάτες για να ξέρουμε ΤΙ τρώμε εμείς και τα παιδιά μας.