• 500 γρ. παραδοσιακές βιδούλες “ΧΑΤΖΗ”
• 1 ματσάκι φύλλα από πλατύφυλλο βασιλικό
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 3 κ.σ. κουκουνάρι
• 2-3 φλιτζάνια τριμμένη γραβιέρα
• 2-3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
• Λίγο χυμό λεμόνι
• Αλάτι και πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τις παραδοσιακές
βιδούλες “ΧΑΤΖΗ” και τις βράζουμε για 1 λεπτό.
Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα πέστο και τα αλέθουμε
μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα μας.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τις βιδούλες με λίγο από το νερό τους και σοτάρουμε για 2
λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά ρίχνουμε την πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε!
Σερβίρουμε αμέσως!