Παραδοσιακές βιδούλες με σάλτσα πέστο βασιλικού

Μοιραστείτε το

Παραδοσιακές βιδούλες με σάλτσα πέστο βασιλικού

• 500 γρ. παραδοσιακές βιδούλες “ΧΑΤΖΗ”

• 1 ματσάκι φύλλα από πλατύφυλλο βασιλικό

• 2 σκελίδες σκόρδο

• 3 κ.σ. κουκουνάρι

• 2-3 φλιτζάνια τριμμένη γραβιέρα

• 2-3 φλιτζάνια ελαιόλαδο

• Λίγο χυμό λεμόνι

• Αλάτι και πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τις παραδοσιακές

βιδούλες “ΧΑΤΖΗ” και τις βράζουμε για 1 λεπτό.

Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα πέστο και τα αλέθουμε

μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα μας.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τις βιδούλες με λίγο από το νερό τους και σοτάρουμε για 2

λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά ρίχνουμε την πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε!

Σερβίρουμε αμέσως!

More To Explore

Γιουβέτσι μοσχάρι

• 1.200 γρ. μοσχάρι κομμένο σε κύβους • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα • 2 καρότα ψιλοκομμένα • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ

Μετάβαση στο περιεχόμενο