• 250γρ τραχανόσουπα λαχανικών
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 70ml κόκκινο κρασί
• 3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
• 7 κ.σ ελαιόλαδο
• ⅔ ζάχαρη
• 1 λίτρο νερό (ή ζωμός λαχανικών ή ζωμός κοτόπουλο)
• πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να καραμελώσει και προσθέτουμε
την τριμμένη ντομάτα τον τραχανά λαχανικών τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2
λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε το πιπέρι
και το υπόλοιπο νερό και το αφήνουμε να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες
βρασμού. Σερβίρουμε με τυρί φέτα και επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.