• 1 κόκορας βάρους περίπου 1.500 – 1.700 γρ., σε 6-8 κομμάτια
• 200 γρ. ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
• 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
• 400 νερό
• 100 ml κόκκινο κρασί
• 200 γρ. χυλοπίτες μακριές
• 70 ml ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
• Κανέλα, μπαχάρι
• Μυζήθρα ξερή
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κόκορα σε
δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα
κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το
κρασί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την κανέλα, το μπαχάρι και το
νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 2
ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.
Περίπου 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα
τον ζωμό και τις χυλοπίτες. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για όσο
χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών.
Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα.