Γεμιστά με γλυκό σταρένιο τραχανά

Μοιραστείτε το

Γεμιστά με γλυκό σταρένιο τραχανά

• 5 ντομάτες

• 5 πιπεριές

• 200 γρ τραχανά γλυκό σταρένιο ΧΑΤΖΗ

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• Λιγο δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένα

• 2 κ.σ πελτέ ντομάτας

• Μισό κιλό πατάτες

• 5-6 κ.σ ελαιόλαδο

• 250γ νερό

• Αλάτι και πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

Αφαιρούμε με ένα κουτάλι προσεκτικά τη σάρκα της ντομάτας, χωρίς να σκίσουμε τη

φλούδα της. Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρούμε τα σπόρια τους.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη σάρκα της ντομάτας, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι

τον δυόσμο και τον μαϊντανό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με το

κουτάλι. Ρίχνουμε στο μπολ τον τραχανά μας και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις

πιπεριές με το μίγμα του τραχανά σε ένα ταψί και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και

τις βάζουμε μέσα στο ταψί. Βάζουμε στο ίδιο μπολ που είχαμε τη γέμιση τον πελτέ

ντομάτας, το νερό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με το κουτάλι.

Περιχύνουμε το ταψί με τη σάλτσα, ρίχνουμε έξτρα 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο,

Ψήνουμε για 1 με 1/20 ώρα.

More To Explore

Γιουβέτσι μοσχάρι

• 1.200 γρ. μοσχάρι κομμένο σε κύβους • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα • 2 καρότα ψιλοκομμένα • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ

Μετάβαση στο περιεχόμενο