Χυλοπίτες με κόκορα κρασάτο

Μοιραστείτε το

Χυλοπίτες με κόκορα κρασάτο

• 1 κόκορας βάρους περίπου 1.500 – 1.700 γρ., σε 6-8 κομμάτια

• 200 γρ. ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 1 σκελίδα σκόρδο

• 3 ντομάτες ψιλοκομμένες

• 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας

• 400  νερό

• 100 ml κόκκινο κρασί

• 200 γρ. χυλοπίτες μακριές

• 70 ml ελαιόλαδο

• αλάτι, πιπέρι

• Κανέλα, μπαχάρι

• Μυζήθρα ξερή

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κόκορα σε

δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα

κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το

κρασί.

Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την κανέλα, το μπαχάρι και το

νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 2

ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Περίπου 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα

τον ζωμό και τις χυλοπίτες. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για όσο

χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών.

Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα.

More To Explore

Γιουβέτσι μοσχάρι

• 1.200 γρ. μοσχάρι κομμένο σε κύβους • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα • 2 καρότα ψιλοκομμένα • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ

Μετάβαση στο περιεχόμενο