• 1.200 γρ. μοσχάρι κομμένο σε κύβους
• 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 καρότα ψιλοκομμένα
• 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
• 250 γρ. κριθαράκι “ΧΑΤΖΗ”
• 1 λίτρο νερό
• 2 στικ κανέλα
• 150 ml κρασί κόκκινο
• 6 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
Βάζουμε τα κομμάτια από το κρέας σε μια κατσαρόλα και τα σοτάρουμε με 1κ.σ.
ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά και προσθέτουμε την κανέλα,
τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και
αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του.
Ρίχνουμε την ντομάτα και 250 ml νερό και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε το μοσχαράκι με τα λαχανικά για 1 1½ ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Στην συνέχεια προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C στον αέρα.
Μεταφέρουμε το μοσχάρι με τη σάλτσα του σε ένα πυρίμαχο σκεύος και
προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό το κριθαράκι “ΧΑΤΖΗ” και το ελαιόλαδο και
ψήνουμε για 30 λεπτά. Προαιρετικά μπορούμε να ρίξουμε γραβιέρα η φέτα από πάνω.